FLORARIA FLORIS DECO

Site oficial :http://www.floris-deco.ro
Facebook https://www.facebook.com/FlorariaFlorisDeco/
Pentru decor floral deosebit nunti,botezuri,evenimente ne puteti lasa mail la floriady3@yahoo.com sau ne puteti suna de Luni -duminica orele 9:30 -20:30 tel: 0766717231



joi, 11 martie 2010

Cocarde/corsaj nunta


Buna,
Ce sunt de fapt "cocardele "sau "corsajele "?
Sunt acele flori care se fac pentru nunta.
La ce se folosec?
Potrivit traditiei,in vremuri stravechi, in ziua nuntii se foloseau anumite ierburi pentru a proteja mirii si nuntasii de rele,acestea se purtau la brau,in par sau piept.Denumirea de "cocarda" vine de la frantuzescul "cocarde" care inseamna insigne ori panglici .

In zilele noastre aceste "cocarde" sunt de 3 tipuri:
1. Cocarde de pus la mana(corsaje)
- sunt facute din flori naturale accesorizate cu diferite panglici,bratari,alte materiale

2. Cocarde de pus pe cap
-sunt din flori naturale imbinate cu diferite margele,bijuterii pretioase,accesorii de prins,in general se fac din orhidee,cin,flori gingase,le folosesc miresele ca accesoriu pentru par.

3.Cocarde de pus in piept
-sunt facute din flori naturale imbinate cu elemente ca :frunze,gipsofila,satin.

Oferiti invitatilor cocarde si se vor simti cu siguranta participanti la nunta voastra.
Va propun o gama larga de cocarde din flori naturale(cele artificiale nu vi le-as recomanda)de la clasicele flori pana la cele mai amuzante si sofisticate combinatii in functie de preferinta si bugetul oricarui cuplu.

Aranjamnte florale tip pomisori pe diverse suporturi




Acest tip de aranjament e un concept nou in Romania pentru evenimente (nunti,botezuri,onomastici....)


Daca ati fost anul acesta la "Targul Expomariaje" din Bucuresti,sunt convisa ca ati ramas uimiti de aranjamentele florale facute pe suport de flori mare alb cu crengi pe care atarnau flori (orhideee)prinse cu sarma si puse in eprubete florale transparente .Ca drept dovada se vede ca mirii anului 2010 au devenit pretentiosi,nu se multumesc cu clasicul vor altceva in loc de obisnuitii stalpi din fier forjat care sustin arajamentul floral pusi de obicei la intrarea in respectiva locatie.

Tendinte aranjamente florale de masa pentru evenimente


Dupa cum bine stiti fiecare dintre noi doresc sa aiba la nunta lor un aranjament pentru masa invitatilor unic,deosebit,frumos,care sa fie remarcat de invitati.
Exista mai multe stiluri de aranjamente.
Azi o sa va explic tendintele in materie de aranjamente florale pentru masa invitatilor la un eveniment.
Tendintele sunt aranjamentele florale cat mai colorate,aranjate intr-un mod aparte, (vezi poza)potrivite in acelasi timp cu decorul .Anul trecut s-a mers foarte mult pe nuante de alb-verde,auriu,rosu-alb,mov,aceasta din urma fiind culoarea surpriza a sezonului trecut. Aranjamentele florale ar trebui sa contina diferite accesorii din sticla transparenta sau alte materiale care dau originalitate.

Este bine sa consultati specialisti in design floral,firme care se ocupa cu aranjamente florale,sa le spuneti ce ati vazut in reviste,florarii,diverse cataloage,ce v-a placut,poate le aratati o poza care ati vazut-o la un moment dat pe un sait.Astept intrebarile voastre.

Pasii de care trebuie sa tineti cont atunci cand va casatoriti



  1. Am sa va spun cativa pasi ce trebuie urmati atunci cand va hotarati sa va casatoriti.
    Avand in vedere ca eu am o firma organizatoare de nunti si botezuri,din dorinta de a raspunde la intrebarile care imi sunt adresate de fiecare data cand stau de vorba cu viitorii miri,incerc sa clarific aceste detalii .
    Pasul 1. Anuntati logodna cu 14 luni inainte
    Pasul 2. Cu 12 luni inainte alegeti o data pentru nunta voastra,stabiliti bugetul de care puteti dispune pentru nunta,mergeti sa vorbiti la restaurantul care va place daca e disponibil in acea perioada,mergeti la biserica si vorbiti cu preotul sa nu fie post sau o alta sarbatoare la data aleasa de voi,luati-va o agenda pentru a va nota toate detaliile importante
    Pasul 3. Cu 10 luni inainte angajati o agentie de organizari de evenimente pentru siguranta voastra si pentru a lasa in seama lor decorarea salii si partea florala,vorbiti cu fotografii si cameramanii,rugatii sa va arate poze filmari la diferite nunti pentru a vedea daca va place modul in care filmeaza si fac poze,stabiliti si lautarii,incercati sa-i ascultati live cum canta
    Pasul4.Cu 8 luni inainte anuntati-va rudele din strainatate de intentia voastra pentru a le da timp sa poata veni in tara
    Pasul5. Cu 6 luni inainte incercati sa achizitionati rochia de mireasa si costumul de ginere,in cazul in care trebuie sa fie aduse din afara,sau modificate dureaza ..
    Pasul6.Cu 4 luni inainte cumparati verghietele,alte accesorii,intalniti-va cu decoratorul si puneti la punct detaliile,consultati laboratoarele pentru a stabili prajituri,tort .
    Pasul7.Cu 2 luni inainte stabiliti detaliile cu preotul,cu fotagrafii,cu nasii,cu parintii,terminati listele cu invitatii pentru a putea da comanda de invitatiile pentru nunta
    Pasul8.Cu o luna jumatate ianinte asigurati-va ca reusiti sa impartiti invitatiile