FLORARIA FLORIS DECO

Site oficial :http://www.floris-deco.ro
Facebook https://www.facebook.com/FlorariaFlorisDeco/
Pentru decor floral deosebit nunti,botezuri,evenimente ne puteti lasa mail la floriady3@yahoo.com sau ne puteti suna de Luni -duminica orele 9:30 -20:30 tel: 0766717231



vineri, 12 martie 2010

Aranjament din flori de primavara


Acest design foloseşte flori de primăvară şi frunze. Aceasta se face într-un container neutru colorat pătrat, cu spuma florala pentru mecanica. Pentru înălţime, am folosit tei, tulpini, frunze, şi au o nuanta de maro minunat strălucitoare in tulpini, iar acestea au fost legate cu rafie verde pentru a le menţine într-un pachet. La stânga de proiectare, unele narcise au fost incluse pentru a da un bloc de culoare spre partea de sus .Un grup de lalele galbene au fost introduse pe dreapta, şi de la stânga acestor este un grup de flori bealii mahonia. În centrul de design sunt unele frunze laminate hedera, frunze, care au fost grupate.Unele Tenax Xerophyllum (Bear Grass) a fost grupate şi în jurul manerului de proiectare. La baza de proiectare este un guler de Forsythia intermedia x flori. Unele rangifera Cladonia a fost adăugat pentru a da un alt textura, precum şi pentru a ajuta la acoperirea mecanica.Narcise, lalele au fost din gradina restul frunzeleor si materialelor de la florar.Nu va speriati de diferitele denumiri ale unor frunze sau plante ,ele se gasesc in olanda sau alte tari si pot fi aduse si in Romania.In speranta ca v-am fost de flolos astept comentarii si pareri.

Noi tendinte in arta florala aranjament "petit"


Acest aranjament este clasificat ca fiind un design "petite" în conformitate cu normele NAFAS. Aceasta înseamnă că dimensiunile nu trebuie să depăşească 25cm (10 "), în înălţime, lăţime sau adâncime. (Aceste măsurători nu afectează dimensiunile pe diagonală.) Pentru acest proiect, am ales un capac de cafea neagră borcan pentru container, cu o mică bucată de spumă florala pentru mecanica.Spuma a fost o alegere bună în recipient, dar o idee bună să contribuie la menţinerea spuma sigur, deoarece nu poate fi înregistrat, este de a stabili insigne cu două sau trei de desen, partea punct de sus, în partea de jos a containerului, si lancea spuma pe ea.

Atunci când faci aranjamente florale "petite", scara de material vegetal utilizat este extrem de important.Flori mici si frunziş trebuie să fie utilizate, precum şi o floare, care poate fi o floare de umplere într-un proiect de dimensiuni normale ar deveni o floare de contact într-un design miniatură.
Daca va plac noutatile astept parerile voastre.

Model aranjamente florale "stilul semiluna"


Iată un semi-design semilună, cu o diferenţă. Este o forma tradiţională, dar folosind o abordare mai moderna. Eu am folosit un sfeşnic înalt de black metal, care are o farfurie mica de plastic cu spuma florala înregistrat la început.Pentru acest tip de design pentru a avea succes, materialul curbe de plante trebuie să fie utilizate pentru contur şi am folosit glycerined laurel frunze, care au fost cu fir pentru a forma o unitate curbata.Unele frunze individuale au fost, de asemenea, folosite. Frunziş folosit este Heuchera "Ciocolata Ruffles". Şase trandafiri au fost folosite pentru a aduce culoare la proiectare şi trei mere mici, sub forma punctul de contact.Doar în conformitate cu mere, am folosit un arc de var-Green Paper panglică.Pentru a obtine această culoare, am folosit banane verzi.Daca nu se conosc toate materialel nu este nici o problema le puteti acizitiona din afara tarii,ideea e daca va palce acest stil modern.

Olanda ,tara florilor


Olanda este considerata de secole tara florilor, mai ales pentru lalelele sale, cu varietati care pot ajunge la mii de euro pentru un singur fir. Cu un climat potrivit pentru cultura florilor timp de mai bine de jumatate de an, Olanda a dezvoltat o industrie de proportii, in care aceste produse atat de delicate si pretentioase, dar si atat de pretuite, sunt adapostite mai ales in sere uriase, cu temperaturi atent monitorizate. Westland si Aaslmeer formeaza centrul pietei mondiale a florilor.
Iar in distributia acestei marfi licitatiile de flori joaca un rol major. Florile si plantele ornamentale sunt reunite, iar florarul sau cumparatorul le poate achizitiona pe loc, printr-o comanda telefonica ori prin Internet. De aici, specii diverse, multe de o rara frumusete, ajung sa fie expediate in intreaga lume, ajungand apoi sa fie iubite, daruite si cumparate.
Pe tot parcursul unui an la licitatiile de flori organizate in Olanda sunt scoase la vanzare peste 12.000 specii diferite, iar in fiecare an florarii ofera noi si noi varietati, multe greu de imaginat in trecut, pentru ca orice cumparator sa aiba de unde alege. Si are cu adevarat.
Specialistii prefera sa se axeze pe cateva specii sau chiar pe una singura, inventand noi si noi variatiuni florale pe aceeasi tema, existand si o comunitate a pasionatilor, care schimba idei, "retete" si secrete ale artei cultivarii florilor. Iar datorita specializarii si schimbului de experienta, calitatea este deosebita.
Inovatiile permanente si comercializarea la scara globala a florilor fac din Olanda cel mai important exportator de flori si plante din lume. Tot aici au loc in fiecare an si licitatii de flori, cele mai importante fiind : FloraHolland (vanzari de 1.9 miliarde de euro in 2002) in Naaldwijk (si in alte orase) si VBA-Aalsmer (1.6 miliarde euro in 2002). In afara de flori de aici pleaca in intreaga lume si o gama variata de accesorii, echipamente si ghivece de toate dimensiunile, la aceeasi calitate deosebita.
O traditie istorica in Olanda, cultivarea florilor a inceput sa fie tot mai importanta din 1950, cand guvernul a inceput sa acorde o atentie sporita acestui sector economic, sprijinind cultivatorii si exportatorii si mai ales diversificarea ofertei. Multi dintre cei care in trecut preferasera sa se axeze pe cultivarea de legume si fructe au preferat astfel sa inceapa sa cultive la randul lor flori. Treptat, Olanda s-a impus pe piata mondiala ca principalul exportator de flori si plante ornamentale.
In primul rand, Olanda ofera un sistem comercial bine pus la punct, precum si o varietate ametitoare de specii si varietati de flori, de cea mai buna calitate. Specialistii au incercat mereu sa aduca ceva nou, asa ca in prezent in Olanda se pot obtine cele mai noi si interesante informatii din domeniu. Paradoxal sau nu, Olanda nu este doar producator, ci si importator de flori, din peste 50 de tari, flori care sunt apoi exportate mai departe, in urma licitatiilor.
In Olanda cele mai importante regiuni sunt in Westland - Naaldwijk, Honselersdijk, De Lier, Monster, Gravenzande, Wateringen, Maasland -, in Aalsmeer - De Kwakel, Ter Aar, Uithoorn - , in Rijnsburg - Rijnsburg, Katwijk, Noordwijkerhout, Voorhout, Valkenburg - dar si in alte zone precum Zuid Oost Groningen; Utrecht, Vleuten; etc, unde au loc si licitatii.
Printre concurentii Olandei se numara tari precum Israel, Columbia, Africa de Sud, Spania, Belgia, SUA, Danemarca, Franta.


Dar cum se desfasoara o licitatie de flori ?

Florile si plantele sunt recoltate de cultivatori si pregatite pentru licitatie. Adesea cultivatorii aduc la licitatie plantele, alteori firme specializate se ocupa cu asta. Se completeaza un formular special, foarte amanuntit, cu toate detaliile necesare pentru licitatie - varietate, numar, calitate.
Produsele sunt aranjate pe randuri, in sali climatizate, fiind apoi controlate de specialisti care dau note si scriu pe formularul fiecarui participant elementele pozitive sau negative. Dupa controlul calitatii, incepe licitatia efectiva, castigator fiind participantul care ofera cel mai mare pret pe bucata, in sistemul licitatiei olandeze. Dupa achizitionare cumparatorul primeste produsele, si le poate refuza daca nu au calitatea anuntata. Intotdeauna produsele se platesc direct vanzatorului.

Ideal pentru aranjamente florale DECO-SOL


In cautarea unor idei cat mai indraznete de amenajare a interioarelor, atat a celor de locuit cat si a spatiilor de lucru, ghivecele cu pamant, dar mai ales clasicele vaze cu flori taiate, ce ornamenteaza cu eleganta birourile si pervazele, au inceput sa fie inlocuite cu diverse recipiente si sisteme de cultura higroponica.
Accentul se pune acum pe utilizarea, ca element de decor, a vazelor transparente cu mici pietre colorate sau cu deco-sol. Deco-sol este un material de sinteza, ce ofera necesarul de apa si substante nutritive, in cazul multor plante de apartament. Este in fapt, o alternativa mai noua, la eternul si clasicul pamant de flori, pe care il inlocuieste cu succes, in privinta cultivarii anumitor categorii de plante.
Ca orice produs recent, ce a penetrat relativ repede pe piata, ajungand printre preferintele iubitorilor de plante si flori, este recunoscut mai ales pentru avantajele pe care le confera. Unul dintre aceste avantaje ar fi crearea unei imagini deosebite a intregului ansamblu - planta si substrat - imagine posibila prin folosirea unei singure variante de culoare sau a mai multor nuante si culori, din multitudinea de variante in care se prezinta acest produs.
Concret, la momentul actual, deco-sol se gaseste in 17 variante de culoare si nuante: sapphire, gold, crystal, amethyst, rose, emerald, apple green, orange red, brilliant red, brick red, cherry red, royal purple, diamond black, brilliant green, ruby, fresh green, yellow.
In faza initiala, uscata, deco-sol este un material de consistenta sticloasa, colorata, de granulatie mica, neregulata. Prin scufundarea intr-o cantitate apreciabila de apa, timp de cca 8 ore, isi mareste volumul si greutatea de peste o suta de ori. Fenomenul este usor explicabil prin absorbtia unei cantitati impresionabile de lichid.
Spre exemplu: un pliculet ce contine 5 grame de Deco-sol (sub forma de granule uscate) are nevoie de 1 litru de apa si 8 ore pentru a deveni un material voluminos, cu aspect sticlos si consistenta gelationoasa, gata de utilizat in cultura de plante si aranjamente de flori.
Un alt avantaj remarcabil al acestui tip de sol, il reprezinta faptul ca plantele astfel cultivate nu necesita adaos de ingrasaminte, intrucat granulele gelatinoase, contin deja substantele nutritive si mineralele de care plantele au atata nevoie.
Tot in categoria calitatilor deco-sol trebuie sa mentionam si durata de viata, relativ lunga a acestuia, si anume un an, timp in care elasticitatea materialului si capacitatea de absorbtie a apei se mentine multumitor.
Totusi, pe langa aceste aspecte de apreciat, trebuie sa luam in calcul cateva dezavantaje. Unul din ele este acela ca nu toate plantele se preteaza la cultura intr-un astfel de substrat, cele sensibile la necesarul de apa, ceva mai batrane sau cu cerinte specifice de ingrijire, fiind de departe contraindicate.
Un alt inconvenient ar fi acela ca in timp, apa din granule se evapora sau este absorbita de planta, iar acestea isi restrang volumul. Dupa un interval de 2 saptamani, este necesara o operatiune de rehidratare a granulelor de deco-sol. Acest fapt presupune reluarea, pas cu pas, a procedeului initial de pregatire a lor, prin scufundarea, timp de 8 ore, intr-un litru de apa.
Oricum aceste mici dificultati intampinate in utilizarea acestui substrat decorative, nu ne impiedica sa-l folosim atat in cultura plantelor tinere de interior, dar mai ales, in atat de mult indragitele aranjamente cu bambusi norocosi si flori taiate.
Concluzia :acele bilute mici care dau frumusete suporturilor de sticla(vaze de diferite dimensiuni)sunt un nou trend in Romania.O sa le intalniti foarte des in aranjamentele pentru nuti,botezuri.evenimente.(vezi poza)
sursa din care m-am inspirat egradinamea

Designul aranjamentelor florale


Timp de multi ani florile proaspete au fost folosite la serbarea anumitor repere, la aratarea afectiunii, exprimarea simpatiei si confirmarea dragostei.

In timp au aparut noi idei de design care sunt in continua schimbare, iar recipientele si ghivecele in care sunt depozitate florile au capatat un nou rol in decorarea buchetelor.

In ultimii ani de la simplele vaze din sticla, recipientele in care stau florile au devenit mult mai pline de stil, umor si bun gust.

Cand trimiti unei persoane dragi aranjamente florale, stilul depinde de personalitatea acesteia, iar recipientul poate contura intentiile expeditorului.

Femeile adora florile. Daca acestea primesc un buchet frumos ornat intr-o vaza de sticla, vor fi fericite. Daca vreti sa ramana impresionate incercati sa fiti creativ. Multe persoane au impresia ca ghivecele sunt folosite doar pentru gradina. Aceasta idee este gresita. Un ghiveci poate fi elementul care sa impresioneze.

Recipientele pentru florile trimise barbatilor sau cele pentru plantele si decoratiunile de interior pot fi de asemenea personalizate pentru a fi unice.

In general orice vas din care nu curge apa poate fi utilizat si ca obiect decorativ in aranjamentele florale.

Istoria aranjamentelor florale


De-a lungul istoriei, asa cum stim din documentele ramase, oamenii au folosit florile pentru a isi exprima sentimentele, pentru a infrumuseta mediul in care locuiau si pentru a sarbatori sau practica diferite ritualuri. Informatii despre cum foloseau stramosii nostri florine ne parvine prin diferite moduri. Toate formele de arta descriu flori si felul in care acestea erau utilizate: cartile, pictura, muzica, sculptura, ceramica si tapiseriile sunt numai cateva exemple de astfel de surse de informatie. Unele din cele mai opulente exemple sunt tablourile reprezentand flori, pictate in secolele 17, 18 si 19, care descriu florile cu acuratete, in frumusetea lor incredibila.

Aranjamentele florale in Egiptul Antic (2800 i.Ch. - 28 i.Ch.)
Folosirea plantelor cu flori era o practica traditionala in cultura din Egiptul Antic. Florile erau duse ca ofranda la temple, ca decoratiuni pentru banchete, in ghirlande si coronite pentru oaspeti. Acacia, trandafirii, nuferii, violetele, crinii, narcisele, iasomia si mai ales floarea sacra de lotus erau printre florile cele mai folosite. In plus mai erau utilizate fructele si unele plante ornamentale prin frunze.

Design-ul din Egiptul Antic era caracterizat de claritate, simplitate si repetarea unui anumit model. Un aranjament tipic, de exemplu, era alcatuit dintr-o floare cu un boboc sau frunza pe fiecare parte, model care se repeta de cate ori era nevoie. Alte modele care se repetau erau alternarea tijelor lungi cu cele mai scurte, sau a culorilor, cel mai des verde cu albastru. In ceea ce priveste vasele care se foloseau in aranjamentele florale, acestea erau de mai multe feluri.

Grecia antica (600-150 i.Ch.)
Spre deosebire de egipteni, care asezau florile in vase, grecii din antichitate le dadeau mai mult un rol decorativ. Ierburile erau frecvent folosite alaturi de flori. Pe langa realizarea de ghirlande si coronite, florile erau pur si simplu aruncate pe jos. Majoritatea aranjamentelor erau triunghiulare sau simetrice si de obicei aveau flori de o singura culoare; oricum, numarul de culori folosite era limitat la numai cateva. Albul se intalnea de cele mai dese ori, pentru ca era simbolul puritatii. Trandafirul, zambilele, crinii, irisii, narcisele, violetele precum si frunzele de vita-de-vie, ierburile aromatice sau tecile de seminte erau elementele aranjamentelor.

Roma antica (28 i.Ch. - 325 d.Ch.)
Romanii au continuat obiceiurile grecilor insa ghirlandele si coronitele de flori facute de ei erau mult mai complexe decat cele din perioada 600-150 i.Ch.. Coronitele si siragurile de flori erau mai subtiri. Florile erau uneori aranjate in cosuri sau "cornuri ale abundentei", dar design-ul nu era la fel de rafinat ca la greci. Romanii preferau mai degraba sa se inconjoare cu parfumul florilor, decat cu specii deosebite.

Perioada bizantina (320 - 600 d.Ch.)
In aceasta perioada se observa o continuare a celor doua stiluri anterioare, diferenta fiind ca fructele erau folosite pentru ghirlande in combinatie cu florile, obtinandu-se astfel un efect ciudat. Arbustii stilizati plantati in ghivece respectau canonul simetriei; plantele cu flori si cele ornamentale prin frunze erau aranjate in cosuri mari, potire sau vase nu foarte inalte. Acestea erau foarte stilizate si de culori invecinate cum ar fi verde, albastru - verzui, albastru si violet, cu accente de culori complementare (rosu, rosu - portocaliu, portocaliu si galben).

Evul Mediu, perioada medievala (476 - 1400 d.Ch.)
Se stiu foarte putine lucruri despre arta florala din aceasta perioada; informatiile care exista insa au fost adunate cu ajutorul unor picturi, covoare si tapiserii persane din secolul al XIV-lea. Influenta orientala este clara iar florile se aranjau cel mai des in vase de diferite dimensiuni. Florile mai indeplineau si un rol religios, fiind folosite in procesiuni.

Renasterea (1400 - 1600 d.Ch.)
Perioada renascentista a preluat unele caracteristici din stilurile la moda in Grecia si Roma antica. Aranjamentele florale erau masive, simetrice, cu forme libere, aerisite; culorile folosite erau luminoase, deschise, pentru a contrasta cu fundalurile intunecate. Fructele, coniferele si foliajul unor arbusti si plante precum maslinul, iedera si dafinul erau deseori folosite in aranjamente. Florile preferate erau margaretele, garofitele, crinul, liliacul, violetele, trandafirii, irisii si anemonele. Vasele in care se asezau aranjamentele erau variate. Coronitele de Craciun au devenit traditionale din aceasta perioada. Florile incep sa se foloseasca mai mult in ceremoniile nereligioase decat pana acum. Stilurile de aranjare erau naturale la inceputul Renasterii, mai ales in Italia, dar pe parcurs au devenit din ce in ce mai complexe.

Barocul (1600 - 1775 d.Ch.)
Stilul baroc, aparut imediat dupa perioada renascentista, punea la mare pret simetria, mai ales la inceput; in timp, aranjamentele florale au devenit din ce in ce mai asimetrice. In timpul barocului, pictorul englez Willian Hogarth a introdus ceea ce este cunoscut cu numele de curba lui Hogarth sau curba S, care este folosita si astazi. Aranjamentele florale flamboiante erau facute in vase imense si erau alcatuite din mai multe tipuri de flori precum: iris, banuti, bujori, canna, narcise, trandafiri, dupa cum se vede din picturile ramase din acea perioada. Accesoriile de diferite forme erau deseori incorporate in aranjamente.

Aranjamentele florale in Franta:
1. Barocul francez (secolul al XVII-lea)
In aceasta perioada a fost introdusa arta topiata. Modelele simetrice, fara nici un punct central erau cel mai des intalnite. Spre deosebire de moda vestimentatiei din acea perioada, modelele florale erau informale, fragile si delicate.
2. Rococo (secolul al XVIII-lea)
Modelele sunt mai formale decat cele din baroc, predominand aranjamentele florale in forma de arc, cu linii in panta, delicate si aerisite.
3. Perioada Louis al XVI-lea (secolul al XVIII-lea)
Inainte de revoluatia franceza, erau preferate pentru aranjamente culorile delicate, reci.
4. Perioada Empire (1804 - 1814)
Perioada a stat sub semnul lui Napoleon; aranjamentele erau mari, dar mai compacte decat cele din perioadele timpurii. Simbolurile militare erau deseori folosite printre flori, cel mai des intalnindu-se embleme si figuri asociate cu imparatul. Majoritatea aranjamentelor erau simple si aveau forma triunghiulara.

Perioada Georgiana in Marea Britanie (1714 - 1760)
Fortaretele colective din secolele 15 si 16 au fost incet - incet inlocuite de case mai mici pentru fiecare familie, in care, desigur, si florile ocupau un loc important; acest lucru se intampla mai ales pentru parfumul pe care il aduceau odata cu ele, pentru ca in acea perioada era foarte des intalnita ciuma. In prima jumatate a perioadei georgiene, aranjamentele florale erau simple buchete asezate in vase rezistente, fara sa se acorde prea mare atentie design-ului. Mai tarziu, aranjamentele sunt mai atent realizate, se tine seama de model, de forma finala. Vasele sunt special concepute si fabricate pentru a gazdui florile - aveau chiar gauri sau deschizaturi laterale care tineau sau prin care se scoteau tijele florilor. Trandafirul era floarea favorita a englezilor, astfel ca aceasta se regasea din abundenta in aranjamentele florale din acea vreme.

Perioada Victoriana (1920 - 1901)
In aceasta perioada, Marea Britanie si marele sau imperiu are o mare influenta asupra tuturor formelor de arta, inclusiv asupra arhitecturii, design-ului vestimentar si mobilierului. Aranjamentele florale devin foarte incarcate, chiar apasatoare. Vasele folosite erau de cele mai multe ori arse sau urne de alabastru, portelan, argint sau alpaca. Aranjamentele cu forma triunghiulara sau circulara, cu trandafiri erau foarte des intalnite in acea perioada. Flori precum laleaua, crinul, anemonele, dalia, fuchsia (cercelus), margarete, pantalonii olandezului, etc. erau folosite la un loc cu trandafirii. De cele mai multe ori florile erau asezate in vase scunde, pentru ca tulpinile erau taiate scurt. Foliajul si iarba erau folosite numai pentru a da contrast si o textura diferita.
Daca va palace articolul astept comentarii,intrebari.

Model aranjamente florale crini


Aranjamente florale din crini imi plac foarte mult.Indiferent ca sunt pe suport din fier forjat,pe suport din sticla transparenta,in vaze mate arata foarte elegant.Am avut placerea sa fac aranajamente din crini si pe langa faptul ca se obtin aranjamente cu volum,pe vazele inalte,crini albi,rozi, sunt completarea perfecta a unui decor de nunta clasic,romantic totdeuna in tendinte.

Tipuri de arcada din flori naturale sau material pentru nunta


Arcada este elementul care intregeste decorul unei sali fie ea restaurant,cantina..si nu numai(in aer liber este foarte frumoasa cu stalpisori si covor rosu)
Un element care de multe ori nu poate lipsi din tabloul unei nunti frumoase.Ea poate fi imbracata in flori naturale,material(satin,organza,tull)sau amndoua.Pentru a scoate in evidenta florile naturale se foloseste perdeaua de lumini.Modele de arcada sunt foarte multe,este o gama extrem de variata in ceea ce priveste dimensiunea unei arcade,forma care poate fi patratoasa,rotunda,sub forma de imima.

Aranjamente in bol sticla din gerbera pentru nunti




Buna,


Vreau sa va aduc la cunostinta faptul ca aranjamentele in "bol de sticla "pentru mesele invitatilor pot infrumuseta considerabil decorul salii respective.
Cei care au un buget mai mic pentru nunta pot opta pentru un astfel de aranjament.E cochet,arata bine si deloc costisitor. Daca acel bol este asezat pe un platou rotund gen "oglinda" se pun cateva lumanari in apa(lumanari plutitoare) sau langa bol in functie de preferinte,va fi suficient pentru a da mesei respective un pus de frumusete.Sunt foarte multe moduri de a aranja diferite flori in special gerbera ,crizantema pntru ca are floarea plata si se aseaza foarte bine pe suprafata apei din bol,se pot adauga si alte elemente pentru a infrumuseta aspectul aranjamentului floral din bolul de sticla transparenta.(vedeti poze)


Scoli design floral




Este surprinzator cat de mult s-au dezvoltat firmele care organizeaza decoratiuni de evenimente.


Voiam sa va spun ca la noi in Romania nu exista scoli de design floral,spre deosebire de alte tari care au scoli de ceva vreme,care au ca domeniu "design floral".Eu am reusit sa fac cursuri de "design floral" cu o "maestra" a acestui domeniu Irene van der Geest,care binenteles a venit din Olanda ,a studiat in multe scoli de "design floral"are o experienta vasta,a scris carti de specialitate si apare in diferite reviste pentru mirese la noi in Romania si in alte tari reviste legate de flori si aranjamete florale,cu aranjamente impecabile si deosebit de frumoase.
Voiam sa va spun ca de multe ori aud expresia "eu am cursuri in domeniu"pentru asa ceva iti trebuie o diploma iti trebuie practica si ceva ani de experienta.Cum va spuneam mai devreme singurii care dau diploma,care de fapt nu are nici o valoare sunt cei de la" Eurocor"care iti dau o diploma pentru simplu fapt ca iti trimet niste materiale srise ce au legatura cu florile chestii care le poti afla si de pe net fara sa le platesti lor nimic,in schimb practic habar nu au ce presupune acest domeniu.In schimb am auzit de de "Academia de arta Cosmoflorist" nu stiu daca mai exista era in 2008,dar ...daca poate cineva sa-mi dea detalii m-as bucura . Pentru a invata arta florala e nevoie sa experimentezi sa investesti timp in materiale legate de flori,de design floral,sa te invete cineva practic nu doar teorie,asta presupune sa-ti placa ceea ce faci.Va spun toate aceste lucruri pentru ca,poate in viitor o sa va duceti la o agentie care se ocupa cu organizari de nunti,botezuri si o sa va spuna ca ei au multe si de toate si ca este bine sa va lasati pe mana lor.Este bine sa le cereti poze cu ceea ce stiu sa faca,unde au mai facut,daca pot sa va faca o demonstratie florala. O sa mai revin asupra acestui subiect,daca cineva mai are detalii legate de acest subiect il invit cu placere sa lase comentarii sau intrebari.

Buchete mireasa din lalele


Daca aveti nunta primavara nu uitati de florile de sezon,ma refeream la zambile,lalele,frezie...

O sa va arat un model interesant facut din lalele.Acest buchet este compus din 7 lalele si verdeata,arata atat de frumos incat cu siguranta nu va trece neobservat de invitati,iar mireasa va fi foarte incantata de el.

Buchet mireasa din trandafiri




Am sa va prezint buchete de mireasa din trandafiri facute de echipa noastra .Sunt cele mai cerute buchete in momentul de fata si cred ca sunt preferate de multe domnisoare.