FLORARIA FLORIS DECO

Site oficial :http://www.floris-deco.ro
Facebook https://www.facebook.com/FlorariaFlorisDeco/
Pentru decor floral deosebit nunti,botezuri,evenimente ne puteti lasa mail la floriady3@yahoo.com sau ne puteti suna de Luni -duminica orele 9:30 -20:30 tel: 0766717231



duminică, 14 martie 2010

Diferenta dintre vanzatorii de flori si adevarati florari!


Stiu..o sa ziceti ca stiti ce este un florar.Il vedeti vanzad la colt de strada sau in florarie.O sa va spun ce nu stiti despre un florar.Care este diferenta dinte un vanzator de flori si un florar.

Cea mai importanta sursa a unui florar este imaginatia,iar cand imaginatia si indemanarea se dezlantuie,rezultatul poate fi de-a dreptul incantator.Dar imaginatia trebuie hranita,si fiecare florar trebuie sa investeasca timp,surse fianaciare,sa dezvolte tot ce au invatat,sa invete si sa fie la curent cu tendintele florale din ficare an,sa se inspire din tot ceea ce vad si ce altii nu pot vedea,sa faca din fiecare fir de floare a adevarata opera de arta care incanta privirile.

Ei stiu ca niciodata nu vor putea face absolut toate modelele de flori dar vor sa fie perfectionisti si asta cere multa munca ,experianta si creativitate.In speranta ca am facut putina lumina sunt convinsa ca puteti deosebi un vanzator de flori de un florar...
Saitul nostru : http://www.florisdeco.ro (il puteti accesa ca pagina de link sus in bara)

Top 10 flori taiate


Sunt cele mai vandute flori din lume,tinem sa va usuram munca atunci cand sunteti indecisi in alegerea florilor.

Top 10 cele mai vandute flori taiate care sa vand la bursa olandeza.

Trandafiri

Crizanteme

Lalele

Crini

Gerbera

Cymbidium

Frezia

Anthurium

Alstromeria

Laleaua " ARMANI"


Este nevoie de foarte mult timp pentru a crea un nou soi de lalea. Acum 3 ani i-a venit randul "lalelei armani"sa isi faca triumfatoare aparitia pe piata. Dupa cum sugereaza si numele "Armani" inspira eleganta si simplitate. Deasemenea durata de viata este semnificativ mai lunga:pana la 7 zile. Ca majorittea lalelelor este simpla,de un rosu inchis,avand marginile petalelor albe.De la lansarea ei in 2006 s-au vandut peste 300.000 fire,in 2007 peste 400.000,iar in 2008 peste 550.000 de fire,urmand ca in 2009 numarul firelor vandute sa fie in crestere.Aceasta este disponibila la bursa olandeza din noimbrie pana la sfarsitul lunii aprilie.

Modele buchete mireasa din crini











V-am promis ca voi posta modele de buchete mireasa din crini iata cateva exemple.Astept pareri.Va plac buchetele alese ?

Despre florile de nunta


De multe ori sunt intrebata ce flori se folosesc la o nunta.Parerile difera intodeauna.Daca va duceti la o firma organizatoare de nunti o sa va recomande ceva,daca va duceti la o alta o sa va spuna altceva,probabil vor fi si aspecte comune.
De aceea va sfatuiesc sa va uitati prin reviste,sa mergeti la targuri de specialitate,sa cautati pe net ce modele s-ar potrivi mai mult cu decorul pe care il doriti la nunta dumneavoastra si ce aranjamente florale v-ar incanta sa fie pe masa invitatilor si nu numai.
Sau mai aveti o varianta sa va lasati pe mana agentiei organizatoare de evenimente daca ati fost la nunti unde firma respectiva a facut decorul si v-a impresionat intr-un mod admirabil.
O sa revin cu diferite modele de aranjamente .

Cum putem pastra mai mult florile fara a se ofili


Un prim sfat(despre care am mai vorbit intr-un alt subiect de pe blog) ar fi sa taiti tulpinile florilor oblic inainte de a pune florile intr-un vas, dar sa fie in apa in acelasi timp deoarece apa care se va lipi de capatul tulpinii nu va permite aerului sa patrunda. Astfel, aerul nu va impiedica asimilarea apei sau a substantelor nutritive.
Daca doriti ca bobocii florilor dumneavoastra sa se dechida cat mai repede puteti folosi apa calda. De asemenea apa la flori trebuie schimbata la fiecare doua sau trei zile iar apa folosita trebuie sa fie la temperatura camerei. Conform horticultorilor columbieni daca o sa puneti o tableta de aspirina, o lingurita de zahar sau un pic de cola in apa florilor acestea vor fi mai mult timp proaspete.
Florile care sunt putin ofilite pot fi revigorate adesea daca se introduce tulpina acestora in apa fierbinte aproximativ 10 minute iar in acelasi timp petalele sa fie stropite cu apa rece. Pentru a evita ofilirea prematura a acestora tineti-le departe de surse de caldura si de locurile in care sunt expuse direct la razele soarelui. Nici curentii de aer nu le fac bine acestora.

Simbolistica florilor


Florile au o simbolistica a lor, iar starea pe care o simtiti in momentul in care primiti flori poate fi o stare de bucurie launtrica inexplicabila.
Culoarea unei flori este, de asemenea, un factor determinant in reactia celui care o primeste. Fiecare floare are o semnificatie diferita, prin originile sale, aspectul si culoarea sa.
Ori de cate ori exista un eveniment special, ori pentru a ne exprima simpatia sau admiratia pentru o persoana, oferim flori.
Exista, dealtfel, multe sensuri si chiar semnificatii proprii speciale pentru florile pe care le daruim celor dragi.
Semnificatia florilor:
- Alstroemeria - este un simbol al prieteniei;
- Amaryllis - reprezinta frumusetea radianta;
- Anemone - sunt un simbol pentru anticipare si ajuta la calmarea unei persoane.
- Anthurium - sunt cele mai populare flori exotice si se numara printre florile tropicale ce raman proaspete pentru un timp indelungat; aceste flori sunt si un simbol al ospitalitatii;
- Aster - simbolizeaza sentimentul de rabdare;
- Bird of Paradise - sunt o alegere potrivita pentru ocazii festive deoarece sunt un simbol al marilor bucurii;
- Bouvardia - simbolizeaza entuziasm;
- Garoafa (Carnation) - este o floare dedicata sentimentului de mandrie si frumusete;
- Crizantema (Chrysanthemum) - este recunoscuta ca un simbol ce reprezinta soarele si esenta de fidelitate;
- Narcisa (Daffodil) - aparitia ei este un semn ca iarna se apropie de sfarsit; reprezinta si esenta cavalereasca;
- Delphinium - simbolizeaza esenta si sentimentul unor calitati ceresti;
- Frezia (Freesia) - infatiseaza esenta de nevinovatie;
- Gladiola (Gladiolus) - denumirea in latina inseamna sabie si simbolizeaza tarie de caracter;
- Heather - infatiseaza elementul de admiratie;
- Zambila (Hyacinth) - reprezinta constanta si hotararea;
- Hortensia (Hydrangea) - este reprezentativa pentru sentimentul de sinceritate;
- Iris - este o floare gratioasa ce transmite prin esenta ei, "complimente";
- Larkspur - simbolizeaza nestatornicie;
- Trandafirul - semnifica sentimentul etern de dragoste si pasiune;
- Crinul alb - este maiestuos, infatisand elementele de castitate si virtute;
Fiecare floare, intr-un fel sau altul, are ceva de spus persoanei careia ii este oferita