FLORARIA FLORIS DECO

Site oficial :http://www.floris-deco.ro
Facebook https://www.facebook.com/FlorariaFlorisDeco/
Pentru decor floral deosebit nunti,botezuri,evenimente ne puteti lasa mail la floriady3@yahoo.com sau ne puteti suna de Luni -duminica orele 9:30 -20:30 tel: 0766717231



luni, 12 aprilie 2010

Trandafirul albastru



Desi nu exista in natura, trandafirii albastri, obtinuti prin modifcari genetice, sunt florile cele mai exotice si vor deveni foarte repede cele mai dorite flori in buchetele mireselor. Desi inainte erau conceputi prin vopsire, din 2004, o echipa de cercetatori japonezi a introdus in ADN-ul trandafirului gene de panselute si irisi, producand un trandafir cu o nuanta naturala de lila. Pretul unui fir va fi dezvaluit de catre compania Suntori abia in toamna lui 2010, insa se estimeaza ca ar ajunge la 30 $ firul.

CELE MAI SCUMPE FLORI DIN LUME





Florile prezentate fac parte din categoria de elita, flori neobisnuite, rare si valoroase, care se disting prin eleganta culorilor si formei.

ORHIDEEA SHENZHEN

Pret: 200.000 $
Orhideele sunt raspandite pe intreg globul, speciile de orhidee fiind de trei ori mai mari decat numarul total al mamiferelor din lume. Orhideea este, de asemenea, una dintre cele mai vechi plante din lume, datand de acum 100 de milioane de ani. Si totusi, cu o raspandire atat de larga, botanistii creeaza hibrizi care ajung sa se vanda la preturi astronomice. Astfel, in 2005 grupul chinez Shenzhen Nongke, implicat in cercetare agricola, scoate la licitatie o orhidee care era rezultatul a 8 ani de efort, reprezentand o specie unica, ajungand sa se vanda catre un comparator anonim cu 200.000 $.

ORHIDEEA ROTHSCHILD

Pret: 5000 Euro
In Malaezia, in Parcul National Kinabalu, intalnim una dintre cele mai deosebite specii de orhidee, creatie a naturii. Paphiopedilum rothschildianum infloreste o data la 15 ani, are o dimensiune uriasa si se remarca prin dungile orizontale ale florilor si petalele sub forma de mustati care ating si o lungime de un metru. Aceasta orhidee este cultivata si in sere si un singur fir poate sa coste 100 Euro. Daca preferi sa fie culeasa din locul ei de originne, trebuie sa scoti din buzunar 5000 Euro.

TITAN ARUM

Amorphophallus titanium este una dintre cele mai spectaculoase plante care se gasesc in zona tropicala, mai precis in Sumatra, Indonezia. Sunt cultivate si in sere speciale si sunt renumite pentru masivitatea lor: inflorescenta poate atinge si 3 m circumferinta, iar cea mai mare greutate a florii a fost inregistrata la Conservatorul Kew Gardens: 91 de kilograme. Este cunoscuta si cu numele de floarea-cadavru, deoarece pe cat este de frumoasa, pe atat mirosul emanat este mai neplacut, pentru a atrage insectele. Florile nu se vand, in schimb pe piata se gasesc seminte, una singura ajungand la 20 $.
(sursa de material divahair)
Va tinem la curent cu noutatile legate de partea florala.
Echipa Flori's.

DICENTRA SPECTABILIS- FLOAREA DENUMITA INIMA INSANGERATA




Cunoscuta si cu numele de "inima insangerata", aceasta floare este nativa din Asia si America de Nord si dureaza 2-3 ani pana ce ajunge la maturitate completa. Are o lungime maxima de 100 cm lungime iar petalele au o lungime de aproximativ 31 de cm, fiind sub forma de inima. Infloresc primavara, iar florile rezista pe toata perioada verii. Varietatea de culori (roz, rosu, alb) cat si forma neobisnuita au transformat aceasta floare in preferata gradinarilor de peste tot din lume. 40 de seminte ajung la 30 $, in functie de puritatea semintei si de culoare.
Daca va palce incercati sa o achizionati de la florarii.
Este frumos sa faceti cadou aceasta planta celor dragi cu ocazia unor evenimente importante.Pretul ei :15$
Echipa Flori's.

FLOAREA PAPAGAL-IMPATIENS PSITTACINA


Va prezentam o floare deosebita.
Numita popular "floarea papagal", datorita asemanarii ei evidente cu un papagal, aceasta creste in nordul Tailandei, in Burma si in N-E Indiei. Descoperita abia in 1899, floarea este foarte rara si uimeste printr-un parfum proaspat, pe langa forma ei neobisnuita. Planta este foarte dificil de cultivat artificial, probabil pentru ca forma ei ciudata apare datorita unui polenizator local.

Cel mai scump buchet din lume


Recent am primit un mail de la o prietena care imi prezenta cel mai scump buchet de flori din lume.
O sa vi-l prezentam si voua.
Pretul unui astfel de buchet este de 125.000$.
Cel mai scump buchet din lume are o greutate de 1.7 kg, un diametru de 45 cm si o lungime de 90 cm. Contine trandafiri albi, crini albi, orhidee albe, rochita randunicii, radacina unui ficus vechi de 100 de ani, mai multe tipuri de pietre, pene si pietre pretioase, inclusiv un rubin rosu de 92 de carate, un diamant de 91 de carate si inca un rubin de 21.6 carate. Buchetul a fost creat de DOJI Gems & Trade JSC din Hanoi, Vietnam, iar cele 100 de pietre pretioase simbolizeaza 100 de ani de fericire pentru cuplu.