FLORARIA FLORIS DECO

Site oficial :http://www.floris-deco.ro
Facebook https://www.facebook.com/FlorariaFlorisDeco/
Pentru decor floral deosebit nunti,botezuri,evenimente ne puteti lasa mail la floriady3@yahoo.com sau ne puteti suna de Luni -duminica orele 9:30 -20:30 tel: 0766717231



miercuri, 4 aprilie 2012

Cos flori naturale de oferit!

Iata un alt model de aranjament flori naturale in cos rustic. Daca vreti sa faceti un astfel de cadou comandati-l in floraria noastra.

Modele buchete mireasa de nunta!

Va prezint cateva modele de buchete mireasa de nunta !!
Vreau sa vad mirese mai intraznete.Nu alegeti o singura culoare in buchetul de mireasa bucurati-va de culorile frumoase care sunt atat de diversificate si arata frumos langa o rochie de mireasa alba . Daca va palc aceste modele le puteti comanda in Floraria FLORI'S DECO.

Persoane cu rol ceremonial la nunta

La orice alai de nunta cele mai importante persoane, in afara de miri, in desfasurarea ceremonialului sunt fara indoiala nasii.
Daca in Oltenia si Transilvania acestia erau din randul nasilor de botez ai mirelui in mod obligatoriu, zicandu-se ca altfel mirele putea fi blestemat de catre acesta, in Moldova se alegeau si cate 15-20 de nasi, numarul mare aratand pozitia sociala a tinerilor insuratei. Bineinteles ca se luau asa multi nasi si pentru darurile ce aveau sa le primeasca de la acestia.
Nasul, parintele spiritual al proaspetilor casatoriti trebuia sa cumpere impreuna cu nasa darurile pentru ginere si mireasa printre care se numarau floarea de mire, voalul pentru mireasa si lumanarile.
Nasa era cea care imbraca mireasa impreuna cu prietenele ei numite drusti.
Cel care se ingrijea ca toata lumea sa fie multumita, cel care organiza actiunea era vornicul sau „cumnatul de mana” cum i se zice in Oltenia.
Acesta dirijeaza nunta, incepand chiar de la chemarea invitatilor, el da sarcini bucatareselor, aranjeaza mesele, planifica horele, plecarea la cununie. Vornicul rosteste oratiile si-i cheama pe tineri la iertaciune in fata parintilor si are in general grija ca toti cei prezenti la eveniment sa fie tratati cum se cuvine.
Socrii, parintii mirelui si ai miresei sunt cei care planuiesc efectiv nunta inca de la logodna. Rolul cel mai important il are socrul mare pentru ca el este cu cheltuiala. El ii cinsteste pe toti si se ingrijeste ca pe masa sa fie de toate.
Dupa traditie, parintii mirelui erau cei care plateau muzicantii si oamenii care serveau la masa. Tot ei trebuiau sa spuna urari in versuri cand pleca si se intorcea alaiul de la cununie si cand se dadeau darurile.
Alte persoane cu rol in desfasurarea nuntii erau orice membru al familiei mirelui desemnat sa pregateasca scaunele, masa, florile, sa scoata pe mireasa de la parinti si sa supravegheze bunul mers al intregului alai de nunta.

Ce flori oferim de Sarbatorile Floriilor sau zile nastere!

Am scris acest articol in ideea de a explica celor care nu fac cadouri decat de sarbatori, ce anume ar trebui sa cumpere cand merg la ziua cuiva. Daca vorbim de ONOMASTICI gama de aranjamente florale e destul de complexa,depinde cat de apropiati sunteti de persoana careia ii oferiti cadoul. Daca Doamna e tanara optati pentru un aranjament floral colorat,elegant sau de ce nu, model unicat. Florile pot sa fie de la trandafiri,orhidee,irisi,lalele,amarilis,gerbera,lisianthus,cale,crin,gladiole,frezia,crizanteme,alstroemeria,bujori,anemone sau varianata exotica anthurium,cymbidium,strelizia,brassica. Tineti cont de culoarea care le place doamnelor,de modeleul buchetului daca vorbim de flori taiate pe rotund, pe o parte,in cos, alt suport decorativ de flori. E importat pana si ambalajul florilor si bineinteles modul in care il oferiti face cat 100 cuvinte. Puteti oferi si plante la ghiveci care se gasesc mai rar sau pe sezon. In perioada acesta gasiti ; zambile cu bulb,narcise,muscate,minirosa,trandafiri japonez,violete,gloriosa,cale,primule,anthurium,bromelia,gardenia are un miros placut,orhidee in ghiv(in toate culorile),leandru,spathiphillum(crinul pacii),cyclamen,azalee,camelia;plante in ghiv cu frunze precum calathea,difenbachia,yuca,dracaena, nolyna
,cycas,bonsai,croton,scheflera etc. si gama e si aici destul de diversificata. Daca doamna e o colega de servici sau o prietena de familie nu-i duceti trandafiri rosii ...ii puteti duce flori albe, galbene,albastre,lila,roz,culoarea sampaniei,portocalii,crem, rosii combinate cu alta culoare,flori mixte,atentie la simbolistica florilor. Din punct de vedere al florilor la ghiveci nu exista o regula ,puteti sa mergeti si pe recomandarea florarului sau in functie de buget alegeti ce va place.

Aranjamente frumoase de Sarbatorile Floriilor,Pasti,cadoul tau de flori !

Un alt aranjament pe suport din vas ceramica rosu . Florile sunt o combinatie de lalele albe,galbene,gipsofila,cornus,sisal,verdeata,elemente decorative.
Va las sa admirati imaginile.

Barcuta flori un cadou elegant,frumos ,unicat pentru voi!

Azi am venit cu un alt tip de aranjament creat pe un suport din cermica in forma de barca. Florile folosite pentru a crea acest aranjament sunt: -zambile,narcise,lalele,verdeata mixt,elemente decorative cum ar fi fluturi,sisal. Iata un model original ca poate deveni un cadou frumos epntru cineva...sau un decor care aduce mireasma primaverii in casele dumneavoastra. Cromatica este una vie,in nuante de roz,albastru,alb. Am ales aceasta combinatie tocmai pentru a evidentia alt gen de aranjament fata de cele clasice. Pentru detalii sau pentru a comanda acest tip de aranjament va asteptam la sediul florariei.

Aranjament floral model unicat de Sarbatoarea Floriilor sau de Pasti!!

Un model lucrat azi,pe suport ceramica rosu,deosebit,din flori naturale de primavara,nu va spun ce miros frumos au. Combinatia de lalele,narcisa,gerbera pe nuante de galben. Acest model cu narcise jos si sus flori e inedit.Cu siguranta doamnele vor dori sa-l primeasca in dar de Florii. Poate fi un ornament decorativ frumos pe masa de Paste sau de Florii. Iata modelul de aranjament(vizualizati imaginile) Vreti sa cumparati un astfel de aranjament sunati-ne la florarie sau treceti pe la sediul nostru din Strada Libertatii,Bl:GA8C, in blocul turn la parter.
Multumim pentru interes.